Školní korfbalový pohár a postup do městského finále!!!

Letošní školní rok jsme se rozhodli věnovat část hodin tělocviku u nás poměrně nové míčové hře – korfbalu. Korfbalový svaz nám zapůjčil koše s míči, a tak jsme začali nacvičovat napříč všemi třídami prvního stupně.

Před ukončením 1. pololetí školního roku jsme na škole uspořádali mezitřídní turnaje žáků 2. – 5. tříd, při čemž vítězná družstva postoupila do oblastního kola.

Více o Školním kole zde: http://korfbal.cz/article/2016-01-29-pred-vysvedcenim-korfbalovy-turnaj-take-na-zs-pastviny

Oblastní kolo 4. – 5. tříd se konalo 14.3.2016 na ZŠ Hamry, tým 4.B se umístil na 4. místě, tým páťáků (Ježková, Dvořáková, Chalupníková, Ševčíková, Jokl, Kalášek, Madron, Holík) vyhrál a postupuje do městského finále. Střelcem turnaje byl vyhlášen Tonda Jokl.

Oblastní kolo 2. – 3. tříd se uskutečnilo ve středu 30.3.2016 na naší škole, kde se utkala družstva 2.A a 3.A s výběrem z dalších škol. Tým ze 3.A (Šupák, Vintr, Bijedič, Fukar, Bedravová, Rotreklová, Kukla, Kurečková, Nováková, Třísková) turnaj vyhrál a postupuje taktéž do městského finále. Střelci turnaje byli vyhlášeni 2, každý s 10 střelenými koši – Michael Šupák a David Vintr.

Držím pěsti v městském kole, které proběhne ve středu 6.4. 2016 v hale Tatran v Bohunicích, a děkuji všem, kteří se do soutěže jakýmkoliv způsobem zapojili a pomohli s jejím zajištěním, V. Doležalová.