ANGLICKÝ TÝDEN NA NAŠÍ ŠKOLE

V týdnu od 9. 5 – 13. 5. jsme se zúčastnili tzv. Anglického týdne s rodilými mluvčími. Každý den jsme strávili s jiným učitelem z jiné anglicky mluvící země. Tato příležitost nám měla umožnit procvičit si naší angličtinu, oprášit již naučenou slovní zásobu a zdokonalit naše vyjadřovací schopnosti.

O své zážitky a dojmy by se s Vámi rád podělil jeden z účastníků – Richard Oubělický – student 9.A:

Podle mého názoru je tzv. Anglický týden jedním z nejlepších zážitků, co jsem zatím mohl zažít. Samozřejmě až po návštěvě samotného Londýna, což se mi povedlo spolu s mými spolužáky v loňském roce, kdy jsme takový výlet se školou podnikli.  Ale to je úplně jiná historka.

Co bylo na Anglickém týdnu úplně nejlepší? Aspektů bylo mnoho. Jedním z nich například bylo to, že nás učila spousta lidí, kteří se narodili nebo žili dlouhodobě v Anglii (Stephen), Skotsku (Phil), nebo dokonce USA (Ashley, Aaron, Steve). Také bylo velice přínosné, že téměř každý nám řekl něco o prostředí, kde prožil značnou část svého života. Když nás navštívil vcelku sympatický postarší muž ze Skotska, tak mluvil o skotských zvycích, a dokonce jsme se naučili tradiční skotský tanec. Tedy alespoň většina. Já jsem ihned po pár minutách zjistil, že tohle opravdu není pro mne. Probral jsem to s lektorem a pochopil, že opravdu na tohle nejsem stavěný. Neměl s tím problém a mohl jsem v poklidu pozorovat ostatní, jak jim tancování jde. Upřímně jsem obdivoval, že dokázal téměř 20 rozdivočených žáků uklidnit a za necelých 15 minut je naučit značnou část skotského tance tak, aby to ve výsledku vypadalo docela dobře.

Musím se přiznat, že týden nepřetržitého učení a zlepšování se v angličtině byl rozhodně náročný. Líbilo se mi, že často jsme se dostali i k samotné konverzaci s lektorem a jen tak si povídali o tom, proč přijeli do Česka, kde třeba pracuje, nebo co má popřípadě v plánu do budoucna. Nakonec se z toho vždy vyklubal příjemný přátelský rozhovor. Anglický týden byla určitě zkušenost, kterou bych přál každému zažít. Přeci jen, není nad to popovídat si s někým z jiné země a to v jeho rodném jazyce. Taková zkušenost je skutečně k nezaplacení.

FOTOGALERIE