Červená stužka aneb POMOZTE NÁM PODPOŘIT SPRÁVNOU VĚC – 1. 12. 2017

Rádi bychom vás informovali o sbírce Červená stužka, do které se zapojila naše škola.

Rozhodli jsme se připojit ku příležitosti celosvětově významného dne, tedy Světového dne boje proti AIDS, který každoročně připadá na 1. prosince.
Tento den byl vyhlášený Světovou zdravotnickou organizací jako příležitost k v osvětě v boji proti pandemické smrtelné nemoci AIDS.

Sbírka Červená stužka nabízí symbolickou podporu lidem žijícím s HIV/AIDS, pracovníkům v oblasti osvěty a lékařského výzkumu a také těm, které tato choroba postihla ztrátou přátel, rodinných příslušníků a blízkých.

Červená stužka sama o sobě nestačí, je užitečným symbolem pouze tehdy, je-li spojena se slovy a činy, prostřednictvím, kterých se teprve může něco doopravdy změnit. A proto jsme se rozhodli i my se k tomuto projektu připojit a přispět tak k osvětě a lepší informovanosti našich žáků.

Do sbírky se mohou zapojit naši žáci i učitelé tím, že si zakoupí odznáček „Červená stužka.“ Tímto nákupem přispěje každý částkou 50,- Kč.
Zároveň jsme si pro studenty 8. a 9. ročníků připravili preventivní a osvětový seminář, se kterým nás přijede seznámit lektor z pražského Domu světla – Centra české společnosti AIDS pomoci.

Červenou stužku může nosit kdokoli. Nemusí být gay, ani HIV pozitivní nebo postižený AIDS. Prokazuje tím, že problematiku HIV chápe.

Pomozte nám tedy, prosím, podpořit dobrou věc. Budeme velmi rádi, když se k nám připojíte.