Volby do školské rady

Vážení rodiče,
podle školského zákona je na každé škole zřízena školská rada. Školská rada je z právního hlediska orgánem školy, který umožňuje zákonným zástupcům nezletilých žáků, pedagogickým pracovníkům školy a zřizovateli podílet se na správě školy.
Školská rada se vyjadřuje ke školním vzdělávacím programům, schvaluje výroční zprávy školy, školní řád a pravidla pro hodnocení žáků, projednává inspekční zprávy, podává podněty a oznámení týkající se života školy a další.
Školská rada se schází alespoň dvakrát ročně a její funkční období je tříleté. Ředitel školy nemůže být jejím členem. Funkční období stávajících členů Školské rady při ZŠ Pastviny končí v prosinci 2017.
Zřizovatel rozhodl o tom, že školská rada má 9 členů, tři jmenuje zřizovatel, tři volí pedagogičtí pracovníci a tři členy volí zákonní zástupci nezletilých žáků.
Obracím se na Vás touto formou ze dvou důvodů. Jednak proto, abyste zvážili, zda chcete do rady kandidovat, jednak proto, abyste z přihlášených kandidátů zvolili ty, kteří budou vaše zájmy v radě důstojně zastupovat.
Pokud se rozhodnete do školské rady kandidovat, zašlete prosím ředitelce školy písemně nebo e-mailem (licenikova@zspastviny.cz) stručné údaje o sobě a „volební“ program a to do 20.12.2017, vaši prezentaci zveřejníme 21.12.2017 na webových stránkách školy (www.zspastviny.cz) a rodičům zašleme prostřednictvím EDOOKIT.
Volby členů školské rady se uskuteční na třídních schůzkách v PONDĚLÍ 8. ledna 2018 v 17.00 hodin v budově základní školy. Pevně doufám, že aktivně přispějete k ustanovení školské rady, jejíž činnost přispěje ke zkvalitnění výchovy a vzdělání na naší základní škole. Již předem Vám za to děkuji.