Spolupráce s fakultami Masarykovy univerzity

I nadále udržujeme intenzivní kontakt s Pedagogickou fakultou MU, kdy se ve spolupráci s vysokoškolskými pedagogy realizují pedagogické praxe studentů učitelství. Jako škola fakultní máme specifickou roli v přípravě budoucích učitelů, kdy se mimo jiné spolupodílíme na utváření a rozvoji jejich profesních kompetencí při vstupu do školní praxe aj.

Rozvíjíme také spolupráci s Lékařskou fakultou MU. Stejně jako v minulých letech si studenti oboru Nutriční terapeut připravili pro žáky prvního stupně zábavné výukové programy s výživovou tematikou. Prakticko-teoretické aktivity se objevily na téma Ovoce a zelenina 5x denně, Ovoce domácí i z daleka, Výživa a zuby, Výživa a zdravé kosti nebo Zdravé srdce, zdravé cévy.

Nejnověji jsme navázali spolupráci se studenty Psychomotorické terapie Fakulty sportovních studií MU. Studenti tohoto oboru si v Univerzitním kampuse Bohunice připravili pro naše žáky prvního stupně psychomotorické aktivity, jejichž hlavním cílem je prožitek z pohybu a utužení třídního kolektivu.