ANGLICKÉ DIVADLO

Tento rok jsme se na naší škole rozhodli, že v rámci oslav mezinárodního dne jazyků dopřejeme dětem možnost jít se podívat na dvojjazyčné divadelní představení.
V úterý 25. 9. 2018 žáci a učitelé z prvního i z druhého stupně vyrazili do KD Rubín. Zde bylo na základě rozdílné jazykové úrovně našich žáků nachystáno představení, které bylo ušité na míru jednotlivým věkovým skupinám.

A SILLY BEAR
Žáci druhých až pátých tříd prvního stupně spolu s žáky šestých tříd zhlédli velmi povedené a vtipné představení A silly bear. Tato adaptace bulharské pohádky o hloupém medvědovi a chytrém farmáři vychází z jednoduché anekdoty, kde hloupý, hladový medvěd a šikovný farmář spolu každoročně hospodaří a samozřejmě vyhraje ten moudřejší a šikovnější.
Nedílnou součástí tohoto představení plného slovní a situační komiky byla i výrazná hudební složka, kdy se hercům dařilo velmi vtipně mísit anglický a český text daných písniček. Děti měly zároveň možnost si vděčnou a nenásilnou formou osvojit řadu jednoduchých základních frází a zároveň si procvičit širokou paletu slovíček, která znají z hodin angličtiny.

JACK & JOE
Nejen žáci na prvním stupni, ale i studenti na druhém měli možnost strávit s angličtinou příjemnou hodinku, tentokrát při anglicko – českém představení Jack & Joe.
Tito bratři, tedy jednovaječná dvojčata, abychom byli více přesní, se na začátku svého příběhu ocitli ve zdánlivě neškodné životní situaci. Ve skutečnosti se však před našima očima odehrál vtipný příběh nabitý akcí, ve kterém šlo o záchranu života spojenou se všemi překážkami, které s ní souvisejí.
Velmi zdařilý je nápad odlišit daná dvojčata nejen charakterově, ale i rozdílnou mluvou a jazykovým projevem. Tento nápad přiblížit studentům rozdílné akcenty anglického jazyka vnášel do celého příběhu řadu vtipných situací, dynamiku a spád.