Školní korfbalový pohár 2016/2017

I v tomto školním roce se žáci naší školy zapojili do Školního korfbalového poháru, který organizoval Korfbal klub Brno a Český korfbalový svaz ve spolupráci s AŠSK. Po loňském veleúspěšném ročníku, kdy jsme získali titul, byly letošní ambice o něco menší z důvodu časté absence „korfbalistů“ na tréninku. Pojďme však pěkně od začátku.

Nejdříve se u nás ve škole 17. ledna 2017 odehrálo školní kolo, kterého se zúčastnilo 9 tříd ze tří ročníků prvního stupně. Vybrat nejlepší žáky, kteří měli školu reprezentovat v dalších kolech Korfbalového poháru, nebyl jednoduchý úkol. V domácím prostředí se pak konalo i obvodní kolo 28. února a do finálového turnaje z něj postupovaly 2 nejlepší týmy. Hned první soupeř ze ZŠ Kamínky v Novém Lískovci dělal našim dětem problémy a dokázal vyhrát 4:3. Druhého soupeře ze ZŠ Hamry v Maloměřicích jsme však nepodcenili a porazili ho v obou zápasech rozdílem 6 košů. Odveta proti ZŠ Kamínky byla znovu velmi vyrovnaná, ale také druhý zápas skončil výhrou hostů 4:3. Na postup do finále z druhého místa obvodního turnaje to však stačilo.

Finálové kolo se konalo 9. března v hale Tatran Bohunice. Žáci měli obhajovat zlaté medaile z minulého školního roku 2015/16. Ve finálové osmičce jim letos byli nalosováni v základní skupině silní soupeři: ZŠ Jana Babáka a ZŠ Laštůvkova, kteří se v loňském ročníku také umístili na medailových příčkách. Na první zápas nastoupili naši žáci proti ZŠ Labská a soupeř to také nebyl jednoduchý. Po vyrovnaném průběhu jsme ale těsně prohráli 1:2. Druhý zápas proti ZŠ Jana Babáka se povedl o něco lépe. Celý zápas žáci vedli a nakonec získali první body za výhru 6:3. Poslední zápas skupiny proti ZŠ Laštůvkova ještě mohl zamíchat pořadím ve skupině. Zápas byl napínavý, padalo hodně košů, nakonec jsme však po prohře 5:7 nepostoupili do vysněného semifinále a zůstal na nás boj „jen“ o 5. místo. V něm jsme svedli vyrovnanou bitvu s žáky ZŠ Elišky Přemyslovny. Zápas skončil remízou 4:4 a o vítězi musely rozhodnout penalty. Nervy všem svazovaly ruce, ale smůlu nakonec ve čtvrté sérii přetrhl Lukáš Holík, hráč Korfbal klubu Brno. Zajistil našim žákům vítězství a konečnou 5. příčku.

Všem zúčastněným velmi děkujeme za reprezentaci naší školy, do dalších zápasů přejeme hodně sil a věříme, že příště to bude zase lepší .

Korfbalové družstvo